De Spiegel van je Kind:
Een Ontdekkingstocht Samen

“Verzamelen!” roept de juf. Mijn zoon van drie, normaal enthousiast, houdt mijn hand stevig vast. Zijn blik zoekt de mijne, een beetje onzeker. Hij probeert voor zich uit te kijken, maar zijn kleine lijfje verraadt zijn aarzeling.

Herken je dat? Dat moment waarop je kind je een spiegel voorhoudt? Waarop je ineens een glimp opvangt van je eigen kindertijd, met al zijn onzekerheden en emoties?

Een nieuwe blik

Juist in die momenten, hoe klein ook, schuilt een waardevolle ontdekking. Een kans om jezelf beter te leren kennen, om te groeien als ouder én als mens. Je kind geeft je de mogelijkheid om die kleine, aarzelende versie van jezelf te omarmen en te begeleiden.

Verbinding voelen

Het gaat verder dan alleen praten. Het gaat om écht contact maken. Die kleine hand in de jouwe, die vragende blik… wees er helemaal voor je kind. Voel de emoties die er spelen en toon begrip. Zo versterk je de band met je kind en help je hem zijn eigen weg te vinden.

Groeien in liefde

En weet je wat zo mooi is? Je kind laat je naast een spiegel, ook ervaren wat onvoorwaardelijke liefde is. Een liefde die zegt: “Het is oké om te voelen wat je voelt. Ik ben er voor je.”

Authentieke verbinding

Door de ogen van je kind leer je jezelf kennen. Je leert dat alle emoties er mogen zijn, dat alles met elkaar verbonden is. Je leert dat jij ertoe doet.

Dus de volgende keer dat je kind je raakt met zijn emoties, sta er dan even bij stil. Maak contact, voel en wees er voor hem. Het is een ontdekkingsreis die je samen maakt, een reis van verbinding en liefde.

Liefs,

Sarah

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jij weet als geen ander welke wegen je bewandeld hebt. Welke de geijkte paden binnen jouw context zijn en welke zo goed als onontgonnen terrein zijn. 

Ik respecteer je om wie je bent. Je doet ertoe.

Het intrigeert me om jouw routeplan in kaart te brengen en samen een gebalanceerde weg uit te stippelen naar meer passende zorg voor jezelf en je belangrijke relaties. Ik verwacht actie om te (her)verbinden met wat je belangrijk vindt. 

Al doende wil ik je leren te vertrouwen op jouw route.

Wie je nu bent als mens, wat je wel of niet doet, werd in belangrijke mate vormgegeven in je gezin van herkomst. Hier heb je geleerd hoe de wereld eruit ziet en hoe je je hierin het best verhoudt en navigeert. Je draagt er de lusten en lasten van mee. 

Enkele nieuwsgierige vragen die in me opkomen:

Welke zaken wil je aankijken en stoppen bij jezelf, en welke wil je juist warm doorgeven met zorg de volgende generatie in het vizier? Heb je ooit andere wegen willen inslaan? Hoe ziet je favoriete pad eruit? Lijkt dit op de weg die je nu bewandelt? Hoe voelt je huidig pad? Wat kan er anders? Wie ziet jouw pad? Wie reist er met je mee? Wie juist niet? Wie zou je willen dat je vergezelt? Wat is hiervoor nodig?

Mogelijk zijn er wegen die je nog niet bewandeld hebt, die toch de moeite waard zouden kunnen zijn.

Hoe dan ook, een nieuwe weg inslaan is vaak spannend, maar o zo fijn als je je gesteund en comfortabel genoeg voelt om een volgende stap te zetten. Samen gaan we op weg, jouw tempo volgend. Jij blijft eigenaar van je proces, jij kiest tot waar we wandelen en wanneer je opnieuw vanuit je authentieke kracht verder kan. Wie weet blijken wat bomen of wilde bloemen toevoegen langs jouw pad voldoende. We ontdekken het samen ergens onderweg.

Als social professional (Artevelde hogeschool, 2008) met meer dan 15 jaar ervaring, blijf ik mezelf heruitvinden via intensieve langdurige opleidingen, meerdaagse bijscholingen en het collegiaal afstemmen via inter- en supervisietrajecten.

Concreet heb ik recent het postgraduaat systemisch en contextueel counselor afgewerkt, aangevuld met een brede waaier aan opleidingen die als doel hebben met de kern van de (onderliggende) vraag te werken. Hiervoor reis ik soms af naar onze noorderburen, wat nieuwe perspectieven biedt.

Ook in het verdiepende proces begeleiden via beeldtaal en (familie)opstellingen heb ik me verder bekwaamd.

Ik ben erkend door de BVRGS (Belgische vereniging voor relatietherapie, gezinstherapie en systeemcounseling).

Mijn persoonlijke stijl en vakkennis als therapeutisch procesbegeleider doen ertoe. Je doet ertoe.
Ik zal geen kans onbenut laten om me blijvend bij te scholen en persoonlijke processen verder aan te gaan.


Specialisaties:

– Opstellingswerk (met trauma)

– Duplo methodiek

– Jeugdtrauma / Polyvagaaltheorie

– Kinderen met een sterke wil

– Doelgerichte zorg